SAMEN VOOR MINDER ENERGIE OP SCHOOL!

Met het initiatief “Duurzame Scholen Vandaag” begeleidt Pajopower scholen in het Pajottenland & Zennevallei om hun CO2 afdruk te verminderen.

Stap 1 – Educatie en Sensibilisatie:

Onze vrijwilligers coachen de kinderen met een educatief pakket voor je school. Betrek de leerlingen en maak van je klas een klimaatbende!

Stap 2 – Energiezorg:

Samen met de energiecoach gaan we het verbruik meten en kunnen we snel zien hoeveel energie we kunnen besparen. Nadien onderzoeken we met welke ingrepen we snel en zonder kosten of met minimale investeringen kunnen starten: het veranderen van de regeling van de verwarmingsketel, het uitschakelen van computers, printers en digitale borden na schooltijd uitschakelen of het plaatsen van thermostaatkranen … Zo besparen jullie vlot 5 tot 20% energie.

Stap 3 – Energie-audit:

Een energieadviseur licht het gebouw door en geeft aan welke renovatiewerken, zoals isolatie, vernieuwen van de verwarmingsketel en verlichting, nog meer energiebesparing oplevert.

Stap 4 – Financieel plan en Aanbesteding:

Met een concreet advies op maat en een financieringsplan via een burgercoöperatie, kunnen de scholen stap per stap werken aan een klimaatvriendelijk gebouw.

Samen met de gemeente, de directie, leerkrachten en leerlingen gaan we energieke stappen zetten voor minder energie op school!

Ook een energiecoach in je school? Stuur een bericht naar duurzamescholen@pajopower.be of bel 0468/569.260