mobipunten

Op weg naar nieuwe mobipunten in het Pajottenland - enquête

Begin 2020 startten de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal een traject om 6 gemeentelijke mobipunten in te richten

Geschreven op

May 20, 2020

Een mobipunt is een herkenbare plek met een divers aanbod aan vervoersmogelijkheden zoals deelwagens, deelfietsen en openbaar vervoer. Die verschillende vervoersmogelijkheden zijn op elkaar afgestemd en worden bij voorkeur aangevuld met extra diensten.

Begin 2020 startten de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal een traject om 6 gemeentelijke mobipunten in te richten. De komende twee jaar gaan ze op zoek naar de juiste vorm en locatie van die punten. Dat gebeurt samen met verschillende partners en met veel betrokkenheid van de lokale bevolking.

Klimaatpunt is coördinator van dit bottom-up project. Dit voorjaar stonden er verschillende participatiemomenten op het programma, maar door de coronacrisis zijn die bijeenkomsten verplaatst naar het najaar, maar via een online enquête kunnen alle inwoners van het Pajottenland nu al hun verwachtingen doorgeven. Ook als je je regelmatig doorheen de regio verplaatst, kan je jouw mening geven.

De enquête kan je invullen via mobipunt.vlaanderen